انواع فرش دستباف
در این مطلب شما را با انواع فرش دستباف ایرانی آشنا می کنیم. فرش ایرانی در تمام جهان از آوازه و شهرت خاصی برخوردار است و صادرات این محصول به سایر کشورها موجب شناخت هر چه بیشتر آن ها نسبت به این میراث فرهنگی خواهد شد. بررسی انواع فرش دستباف از جهات مختلف امکان پذیر است. به طور مثال در این مطلب به بررسی فرش ایرانی از جهت جنس ، طراحی ، محلی و … خواهیم پرداخت پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید در ضمن اگر به مشاوره برای خرید فرش دستباف و خرید فرش دستباف مدرن احتیاج دارید با ما تماس بگیرید.
انواع فرش دستباف ایرانی
انواع فرش دستباف ایرانی کدامند ؟ فرش دستباف ایرانی از زیبایی خاصی برخوردار است و به عنوان یک کالای بسیار مهم در امر صادرات محسوب می شود. این فرش در تمام دنیا و در سطح بین المللی شناخته شده است. کشور ایران به عنوان یکی از اصلی ترین تولید کنندگان فرش در جهان سهم عمده ای در تامین این کالا دارد. در ادامه شما را با انواع فرش دستباف آشنا می کنیم.
انواع فرش دستباف | سبک محلی
سبک شهری
همان طور که از نام این سبک پیداست در شهر بافته می شود. رواج دادن بافندگی فرش در دوره صفویان بوده و پادشاهان آن زمان در شهرهای بزرگ مانند اصفهان و تبریز کارگاه های قالی بافی تاسیس کرده بودند. این رسم از آن زمان در شهرهای مختلف باب شد و اغلب افراد از این راه امرار معاش می کردند و همچنان نیز زندگی خود را از این راه می گذرانند. از ویژگی های فرش شهری می توان به ظرافت و رج بالای آن اشاره کرد. طرح فرش های شهری نسبت به سایر سبک ها نیز خاص تر است. امروزه در شهر ها بسیاری از مردم از فرش دستباف مدرن استفاده میکنند.
سبک روستایی
سبک روستایی نوع ویژه ای از سبک فرش بافی است که متاسفانه در حال حاضر رو به انقراض است و تحت تاثیر تولیدات شهری قرار گرفته است . جالب است بدانید که بافندگی فرش روستایی بدون نقشه بوده و معمولا بر اساس ذهن افراد بافته می شده است. به همین دلیل غالبا طرح های ساده ای داشتند و ابعاد آن ها نیز کوچک بود. فرش های سبک روستایی به عنوان پشتی و کناره مورد استفاده قرار می گرفت.
سبک عشایری
یکی از مهم ترین ویژگی های سبک عشایری شباهت آن با سبک روستایی است. این شباهت از بابت ساده بودن و بافتن بدون نقشه است. در سبک عشایری نیز فرش ها به طور ذهنی بافته می شوند اما ظرافت ندارند. اغلب طرح های مورد استفاده توسط بافندگان الهام گرفته از محیط زندگی و ایل نشینی است. به این معنی که بافت آن ها به صورت زمخت است و ابعادی کوچک دارد. از انواع فرش دستباف عشایری می توان به گبه ، سفره ، جل و نمکدان اشاره کرد. همچنین رختخواب پیچ و پشتی نیز از دیگر تولیدات این قشر محبوب از جامعه به شمار می رود.
- ۰۰/۰۸/۱۱